Brons voor Bo Bet op internationale Flowercup

ALKMAAR In Aalsmeer vond afgelopen weekend de internationale Flowercup plaats. Meer dan 400 trampolinespringers uit zeventien landen gingen de strijd aan om de befaamde bloemenbokalen. De springers van trampolinevereniging Triffis Alkmaar wisten optimaal te scoren met brons en drie finaleplaatsen.

In de seniorenfinale mochten maar liefst drie Triffis springers aantreden. Roel Teillers, Bo Bet en Niamh Slattery. Voor Bet en Slattery lag er extra druk op deze wedstrijd omdat deze tevens een kwalificatiemoment was voor de European Games in Wit Rusland. Nederland zal hiervoor de beste twee individuele springsters over drie kwalificatiewedstrijden als synchroonpaar afvaardigen. Zowel Bet als Slattery wisten in de voorronde aan de kwalificatielimiet van 95.234 te voldoen. Naast de twee Triffis springsters, wisten ook Romee Pol (Sparta Ermelo) en Floor Meijering (KDO Apeldoorn) aan de gestelde limiet te voldoen.
Sven Mooij, hoofdtrainer Triff: Voor onze sporters Niamh en Bo is het een goed begin, ze zullen hun kwaliteiten in de volgende wedstrijden goed moeten tonen om deze goede uitgangspositie ook echt te verzilveren "

In een zinderende finale behaalde Bet, die deze maand afstudeert als arts, het brons. Het goud en zilver ging naar Sylvia Müller en Isabel Bauman, beiden uit Duitsland. Voor Bet was het de tweede keer op het podium van de Flowercup , in 2015 stond zij er ook toen behaalde ze het zilver. Slattery sprong een prima wedstrijd en eindigde op de vierde plaats. In deze klasse sprongen ook Lara Schut, Bente Geleijn en eerste jaars seniore Maura de Vos. Zij sprongen een goede wedstrijd en eindigden in het sterke veld op respectievelijk de 12 e, 13e en 21 e plaats.

Roel Teillers stond voor het eerst in de seniorenfinale van de Flowercup en wist zijn score in de eindstrijd nog flink te verbeteren. Het bleek helaas net niet genoeg voor het podium maar wel voor een mooie vierde plaats. Goud, zilver en brons gingen naar Matthias Pfleiderer, Duitsland, Rhys Northover, Groot Brittannië, Matthias Schuldt, Duitsland. Ook Jordy Mol, Mads Ottenbros en Martijn Reus kwamen uit in deze klasse. Zij eindigden op de 18 e , 21 e en 37 e plaats

In de klasse 11-12 jaar meisjes sprong het jonge talent van Triffis, Thalissa Wijkstra overtuigend naar een finaleplaats. Daar moest zij haar oefening helaas een beetje aanpassen waardoor het podium buiten bereik bleef. Desondanks een veelbelovende vijfde plaats. Lina Uljee wist zich met keurige oefeningen naar een negende plaats te springen, waar de beste acht naar de finale gaan.

Jorja Visser en Jouke Windig sprongen voor Triffis in de 13-14 klasse. Jorja Visser sprong op haar eerste grote, internationale toernooi met mooie oefeningen naar de 17 e plaats. Jouke Windig sprong op zijn eerste wedstrijd na een langdurige blessure zijn oefeningen netjes uit en eindigde als 18 e. Op de Flowercup kan er ook in de klasse 2 worden gesprongen. Hierin springen alle leeftijden door elkaar met een maximale moeilijkheid. In de klasse 2 dames sprong Amanthis Angenent naar een keurige 13 e plaats. Christel Groothuis, Madelief Wijkstra en Lianne Strijbis moesten hun oefeningen voortijdig beëindigen en eindigden op respectievelijk de 45 e, 58e en 64 e plaats. In de klasse 2 heren sprongen Nick Vonk en Daan Kaagman naar de 18 e en 26 e plaats.