• Kim de Boer verleent haar medewerking aan de benefietmiddag bij Vrij Zijn.

    Sander van der Poel

Benefiet voor Mirjam Hamberg bij Vrij Zijn Theater

ALKMAAR Bij het A.F. Vrij Zijn Theater aan de Madame Curiestraat 2a in Alkmaar wordt zondagmiddag 15 april van 13.00 tot 18.00 uur de benefietmiddag voor Mirjam Hamberg gehouden, met optredens van onder anderen Kim de Boer en Luuk Ransijn.

Voor de veiling tijdens deze middag, georganiseerd door stichting 'Alkmaarders helpen Alkmaarders', hebben veel Alkmaarse ondernemers prachtige kavels beschikbaar gesteld. De entree tot de benefietmiddag bedraagt 12,50 euro per persoon. Iedereen is van harte welkom.

Er is tijdens de middag zeer veel te zien en beleven. Een greep uit het programma: muzikale duizendpoot Kim de Boer speelt en zingt. Kim is bij velen bekend als winnares van BNN's radiotalentenjacht For Live en finalist van The Voice of Holland. Zanger Luuk Ransijn begeleidt zichzelf op toetsen. Luuk brengt naast eigen werk ook covers uit het kleinkunstrepertoire, bijvoorbeeld van Maarten van Roozendaal en Theo Nijland. Ook is er zondag oriëntaalse dans van Kismet & Mena Leila, MOVES! Alkmaar, DNA Alkmaar, diverse theater- enn dansacts van het Vrij Zijn Theater, een optreden van het koor Chantastic en nog veel meer.

VEILING Het aanbod op de veiling is breed. Ondernemers uit Alkmaar hebben veel beschikbaar gesteld: een prachtige ring (goud- en zilversmid Piet Peperkamp), een elektrische fiets (Koninklijke Gazelle Dieren / Ron Haker), een MTB-clinic voor vijf personen met o.a. leenfiets en lunch (Theo Schilder), een avondjurk van Mark Lesley (Thandora Bruidsmode), een moordavond voor tien personen (Holland Promotions, de originele moordcruise), een dag Harley Davidson rijden (West Coast Motors Alkmaar), etc. Kijk op www.alkmaardershelpenalkmaarders.nl voor meer nieuws over de veiling en het programma.

Toegangsbewijzen voor de benefietmiddag à 12,50 euro per stuk zijn te bestellen via www.af- vrijzijn.eu of via de link op de site van de stichting www.alkmaardershelpenalkmaarders.nl. Alkmaarders helpen Alkmaarders is een fonds opgericht voor en door Alkmaarders. De doelstelling is mensen ondersteunen die in nood zijn wegens ziekte en die geen of onvoldoende beroep kunnen doen op de reguliere medische (zorg) voorzieningen. De stichting wil mensen in staat stellen om ook gebruik te kunnen maken van alternatieve behandelingen die niet vergoed wordt door het zorgstelsel. Veel mensen starten eigen acties om zo'n behandeling mogelijk te maken. De stichting wil juist deze mensen helpen met hun eigen initiatief. De benefietmiddag op 15 april is de eerste actie van deze nieuwe stichting, die in de toekomst meer zieke Alkmaarders en hun familie wil ondersteunen.

OVERLEVINGSKANS Mirjam Hamberg vecht al meer dan twee jaar tegen borstkanker. Haar overlevingskans kan afhangen van een behandeling, die er in Nederland nog niet is. Het Hope4Cancer Institute in Mexico biedt een complementaire aanpak van virustherapie, immunotherapie en hyperthermie. Hierdoor groeit Mirjams overlevingskans enorm. Daarom zijn haar kinderen een crowdfundingactie gestart om deze alternatieve behandeling mogelijk te maken.

Mirjam heeft zich jarenlang als persoon, als gemeenteraadslid en ook als wethouder ingezet voor anderen. Voor kinderen met HIV bijvoorbeeld, waar ze zelf een fonds voor oprichtte. Zij heeft een onvermoeibare inzet voor innovatieve manieren van denken en werken laten zien. Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van de stichting of op www.alkmaardershelpenalkmaarders.nl.