• Ook voor de allerkleinste ballerina's zoekt Mirjam de Zeeuw ruimte.

    Alef Starreveld

Benefiet voor balletschool

ALKMAAR Het is een tijdelijke oplossing en even wennen, maar in de kantine van Handbalvereniging Berdos in Bergen zit een balletschool. In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 oktober brak een verwoestende brand uit in het Sportcomplex de Beeck in Bergen. Een drama voor alle verenigingen in het pand, waaronder balletschool Attitude. In de brand ging naast de zaal van de balletschool ook veel materiaal verloren, waaronder de kostuums en een piano. Gelukkig was een nieuwe, tijdelijke, locatie bij Berdos snel gevonden. En met geleend materiaal kunnen de 200 leerlingen die de balletschool heeft voorlopig weer les krijgen.

Jolanda Jansen

TIJDELIJKE LOCATIE "Het geeft weer even lucht. Tot maart kunnen we hier terecht, maar daarna moeten we helaas op zoek naar een andere locatie. Dan begint het buitenseizoen van de handbalvereniging, en hebben ze de kantine weer gewoon nodig," aldus eigenaresse Mirjam de Zeeuw. "Vanmorgen ben ik nog op zoek geweest naar een nieuwe locatie. Ik bezoek verenigingen, scholen, maar ook bedrijven met een grote schuur of ruimte. Zolang we volgend jaar maar een ruimte hebben van 9 bij 9 meter, die droog en verwarmd is. Dan regel ik de rest wel."

BENEFIETVOORSTELLING Met de rest bedoelt Mirjam een spiegelmuur, barres en een speciale dansvloer. Vooral dat laatste is erg kostbaar. Daarom heeft Otto de Jong, dirigent van het Regionaal Jeugdorkest Artiance, samen met Stichting 'Vrienden van Balletschool Attitude' het initiatief genomen om een benefietvoorstelling te organiseren.

Met deze speciale voorstelling willen zij zoveel mogelijk geld ophalen, zodat de balletschool een nieuwe start kan maken en alle spullen die verloren zijn gegaan in de brand kunnen worden vervangen. "We zijn 6 dagen in de week open, en wekelijks krijgen bijna 200 kinderen en volwassenen dansles in een van onze locaties. Hopelijk kunnen we dit hoofdstuk snel afsluiten en weer vooruitkijken. Dan kunnen we weer gewoon doen waar ons hart ligt, en mooie voorstellingen maken."

KAARTEN De benefietvoorstelling vindt plaats op zondag 17 december in Theater de Vest. Kaarten kosten 12,50 euro en er is zang, dans en muziek. De opbrengsten gaan naar Attitude. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl.