• The Chaos van Anno Dijkstra.

    Kunstuitleen Alkmaar

BEDE-VAART buitententoonstelling nog tot 9 september te zien

ALKMAAR De buitententoonstelling BEDE-VAART op Het Bolwerk in Alkmaar is nog tot en met zondag 9 september te zien.  

Een slakkenhuisvormige kapel, een bijna drie meter hoog cederhouten vrouwbeeld, een zegenend Micky Mousebeeld: zomaar een paar voorbeelden van wat er bij de buitententoonstelling BEDE-VAART op het Bolwerk in Alkmaar te zien is. 24 uur per dag gratis te bezichtigen.

BEDE-VAART sluit aan bij de viering van het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk. Deze Grote Kerk spreekt al 500 jaar tot de verbeelding. Ook het fenomeen bedevaart is oud. De combinatie van die twee grootheden heeft Kunstuitleen Alkmaar geïnspireerd tot het organiseren van BEDE-VAART. Wordt  pelgrim en maak de reis over het Bolwerk richting de Grote Kerk. Ervaar de bijzondere betekenis die kunstenaars geven aan deze manifestatie en krijg kunst-zin.

BEDE-VAART toont kunstwerken die je laten (na)denken, die schoonheid tonen en die het aardse overstijgen, kunstwerken die louteren. Er zijn stilteplekken, 'heiligenbeelden' en objecten die een verbeelding vormen van het begrip 'bedevaart'. Niet te voet naar Spanje, maar te over het Bolwerk in Alkmaar.

BEDE-VAART: tot en met 9 september 2018. Locatie: Het Bolwerk in Alkmaar, vrij toegankelijk. Georganiseerd door: Kunstuitleen Alkmaar. Informatie: www.kunstuitleenalkmaar.nlInfo@kunstuitleenalkmaar.nl