• Heerlijk samen in de mand.

    Stichting Zwerfdier Alkmaar

Baasje gezocht voor Shiffy en Soesie

ALKMAAR Stichting Zwerfdier Alkmaar is deze week op zoek naar een nieuw baasje voor de gesteriliseerde zusjes Shiffy en Soesie (01-02-2010). Ze willen samen ondergebracht worden.

Shiffy en Soesie liepen hongerig door een woonwijk. Buurtbewoners vonden dat het tweetal er slecht en mager uitzag en hebben de dierenambulance gebeld. Zij brachten hen naar de dierenarts. Daar werd geconstateerd dat Shifft te mager was en vol met teken zat. Ze werd hiervoor behandeld. Soesie heeft nog korte tijd met een wie-ben-ik-bandje om gelopen. Hierop kwam geen reactie waarna ze, net als Shiffy naar Zwerfdier is gebracht. Beide dieren zijn heel sociaal tegen mensen. De zusjes waren blij weer verenigd te zijn en kropen direct bij elkaar in de mand. Shiffy en Soesie zijn allebei lief, zachtaardig en een beetje verlegen. Aandacht en knuffels vinden ze heerlijk, Shiffy ligt soms op schoot, Soesie graag altijd. De poezen zijn gezond. Wel heeft Shiffy een wratje op mijn rechterooglid. Deze is niet schadelijk en daar hoeft dan ook niks aan gedaan te worden. Soesie heeft een gaatje in haar linker-onder-hoektand dat soms wat gevoelig kan zijn. Maar zolang ze daar geen last van heeft, hoeft daar niks aan gedaan te worden.

Samen zoeken de zusters een rustig huisje, zonder kinderen en zonder andere dieren. Die vinden zij allemaal te druk. Een tuintje waar ze lekker naar buiten kunnen, vinden ze fijn. Verder zijn de poezen dol op aandacht. Dus het is fijn als baasjes de tijd hebben om genoeg aandacht te geven.

Interesse? Maak dan een afspraak. Neem contact op via tel. 072-561 24 82. Of kijk op www.stichtingzwerfdier.nl. En kijk voor een filmpje over Shiffy en Soesie op alkmaarsweekblad.nl.

Bron: Stichting Zwerfdier Alkmaar