• Stichting Zwerfdier Alkmaar

Baasje gezocht voor Roel

ALKMAAR Stichting Zwerfdier Alkmaar is deze week op zoek naar een nieuw baasje voor de gecastreerde kater Roel (05-03-2013). Hij kan niet met andere dieren geplaatst worden.

Met zijn onweerstaanbare blik en knappe looks brengt Roel iedereen in katzwijm. Toch schuilt er achter zijn mooie uiterlijk een serieus verhaal. In zijn vorige huisje was Roel heel gelukkig. Toen werd er een kind geboren en daardoor kreeg hij te weinig aandacht. Ook vond hij het veel te druk. Al met al voelde de stoere kater zich erg ongelukkig. Zijn baasjes zagen dit ook en besloten hem naar Zwerfdier te brengen. Nu heeft hij een nieuwe kans op een mooie toekomst.

Het karakter van Roel is lief, rustig en aanhankelijk. De mensen zijn dol op hem. Hij vindt het dan ook heerlijk om aandacht te krijgen. Heel graag zit Roel op schoot. Dat vindt hij fijn. Spelen vind hij leuk, maar alleen als dat rustig gebeurt. Hij is ook graag buiten. Een tuin is dan ook belangrijk. Belangrijk om te weten is dat Roel aan epilepsie lijdt. Hij krijgt hiervoor medicatie waarmee hij goed functioneert. Hij neemt ze ook makkelijk in. Hierdoor heeft hij bijna geen aanvallen meer. Wel is het belangrijk dat Roel in een rustig huis zonder al te veel prikkels terechtkomt. Dus geen andere dieren en kinderen, maar vaste routines. Het is belangrijk dat Roel bij mensen woont die ervaring hebben met katten. Het is fijn als ze part-time werken zodat ze regelmatig bij hem kunnen zijn. Voor meer informatie over zijn epilepsie, medicatie en hoe daar mee om te gaan, staan de medewerkers van Stichting Zwerfdier klaar.

Interesse? Neem contact op via tel. 072-561 24 82 of kijk op www.stichtingzwerfdier.nl.

Bron: Stichting Zwerfdier Alkmaar