• Gertje wil graag ruimte om zich heen.

    Stichting Zwerfdier Alkmaar

Baasje gezocht voor Gertje

ALKMAAR Stichting Zwerfdier Alkmaar is deze week op zoek naar een nieuw baasje voor de gecastreerde kater. Gertje (01-10-2016). Hij kan goed geplaatst worden met andere dieren.

Gertje zoekt een boerderij om op te wonen want hij is avontuurlijk en houdt ontzettend van het buitenleven. De zwart-witte kater met mooie gele ogen wil lekker kunnen struinen, maar wil natuurlijk ook goed verzorgd worden. Lange tijd liep Gertje rond in een woonwijk. De buurtbewoners wisten niet wie zijn baasje was. Zelf is hij kennelijk vergeten waar zijn huisje was. De mensen vonden dat het zo niet meer kon. Toen heeft de Dierenambulance hem gevangen en is hij naar Stichting Zwerfdier gebracht. In het begin van zijn verblijf was hij erg boos en ongelukkig. Hij was dan ook niet te benaderen.

Nu woont Gertje hier een tijdje en nog steeds is hij niet echt toegankelijk voor mensen. Waarschijnlijk komt dit door zijn lange periode van zwerven op straat, waar hij geen sociaal contact met mensen had. Toch laat hij zich hier door één verzorger voorzichtig over zijn kopje aaien. Zij praat dan zachtjes tegen hem. Heel voorzichtig durf Gertje zich dan te ontspannen.

Zijn verzorgers zien dat Gertje niet geschikt is als huiskat. Maar wel geschikt om als kat op een boerderij of een erf te wonen. Daar heeft hij de vrijheid waar hij zo aan gewend is. Het is belangrijk dat Gertje een thuisbasis heeft waar hij in de gaten wordt gehouden en waar zijn eten staat. Want hij heeft al lang genoeg voor zichzelf moeten zorgen. Wil je hier rekening mee houden als je voor hemkiest?

Heb jij een boerderij of woon jij in een landelijke omgeving met groot buiten? Gun jij een ex-zwerfkat een veilige thuisbasis maar met alle vrijheid? Dan ben jij misschien wel het baasje dat Gertje zoek! Interesse? Neem contact op via tel. 072-561 24 82 of kijk op www.stichtingzwerfdier.nl.