• Zwerver Fientje wil een fijn huisje waar ze nooit meer weg hoeft.

    Stichting Zwerfdier Alkmaar

Baasje gezocht voor Fientje

ALKMAAR Stichting Zwerfdier Alkmaar is deze week op zoek naar een nieuw baasje voor de gesteriliseerde poes Fientje (01-09-2013). Ze kan met andere dieren geplaatst worden.

Fientje woonde met haar poezenmaatje in een fijn huis, maar hun baasje was te veel van huis en kon niet meer voor ze zorgen. Zo werden de vriendjes gescheiden. Ze woont nu bij Stichting Zwerfdier.

In de nazomer van 2013 zwierf Fientje in Overijssel en werd ze opgevangen in een kattenopvang. Deze zat zo vol, dat Fientje is overgeplaatst naar Stichting Zwerfdier in Alkmaar. In korte tijd is ze van daaruit twee keer geplaatst in een huisje. Dat ging niet helemaal goed. Fientje voelde zich daar niet gelukkig. Ze trok zich terug, werd bang en ging van angst niet meer op de kattenbak. Toen ze weer bij Zwerfdier woonde, was ze weer helemaal zindelijk. Fientje is heel speels en voelt zich het gelukkigst als ik een poezenmaatje heeft. In de kamer woonde een jonge kater. Ze waren dol op elkaar. Toen mochten ze samen naar een huisje vertrekken, maar nu is ze dus weer terug bij Stichting Zwerfdier. In haar vorige huisje kwam Fientje niet buiten. Ze kan dus zowel in een huis met tuin als op een bovenwoning met balkon wonen. Kinderen is ze niet gewend, die vindt ze veel te druk. Een poezenmaatje is heel belangrijk voor Fien. Daar kan ze mee spelen en zich aan optrekken. Het is belangrijk dat haar toekomstige maatje niet dominant is. Niet alleen voor andere katten, maar ook voor mensen is Fientje een lieve poes. Soms laat Fien zich wat moeilijk benaderen. Maar als je dat heel rustig doet en mij gaat aaien, komt het goed. Spelen vind ik heel leuk, optillen niet.

Interesse? Neem contact op via tel. 072-561 24 82 of kijk op www.stichtingzwerfdier.nl.

Bron: Stichting Zwerfdier Alkmaar