• Anita Witzier

    ANP Foto

Anita Witzier en Peter R. de Vries openen de Alkmaarse kaasmarkt voor KWF

ALKMAAR Anita Witzier en Peter R. de Vries luiden vrijdag 18 mei 10.00 uur samen de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doen dit op uitnodiging van wethouder Pieter Dijkman (VVD).

Vrijdagochtend 18 mei is tijdens de kaasmarkt op het Waagplein de kick-off van de tv show Nederland staat op tegen kanker, die op 29 mei om 21:20 te zien is bij de AVROTROS op NPO1. Deze tv-show wordt die avond live uitgezonden vanaf het Waagplein. Een aantal deelnemende BN'ers zijn aanwezig om hun rol in de show bekend te maken en te vertellen over hun persoonlijke motivatie om in actie te komen voor KWF Kankerbestrijding. Het is de tweede keer dat KWF Alkmaar als decor kiest voor de live tv-show 'Nederland staat op tegen kanker'. Onbekende en bekende Nederlanders komen in actie en delen hun persoonlijke ervaring met kanker: van (ex-)patiënten en wetenschappers tot bekende artiesten.

De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend  van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.