• Jessica Heetebrij

'Als ik maar zee zie' in reprise

HEILOO Muziektheater 'Als ik de zee maar zie' is donderdag 18 oktober om 20.00 uur te zien bij het Sierhuis Theater, Nijverheidsweg 4. Met Victor Posch, Margriet Middel, Helen Botman en Peter van Vleuten.

Het programma, een tweeluik van muziek, dans, zang, verhalen en gedichten, wordt gebracht door Victor Posch, Margriet Middel, Helen Botman en Peter van Vleuten. Centraal staat de aantrekkingskracht van de oneindig deinende zee. In het eerste deel brengt danseres/zangeres Margriet Middel (o.a. Sweet Charity, My Fair Lady, The Wiz, Joseph, Chicago) samen met saxofonist/pianist/verteller Victor Posch een bijzondere combinatie van zang, dans, verhalen en uiteraard sax. De rode draad is het verhaal over een oude visser en een danseres. Over het verlangen naar het onbekende en het najagen van dromen.

In het tweede deel brengen zangeres Helen Botman (o.a. La Luna, Vleugelvrouw) en singer- songwriter Peter van Vleuten een vertelconcert waarin de zee het thema vormt: over vocale verleidingen, omzwervingen en de koers naar huis. Met een getijdenstroom van tweestemmige zang omlijsten Botman en Van Vleuten de verhalen en gedichten die aanspoelen langs hun muzikale vloedlijn. Het tweeluik mondt uit in een gezamenlijke finale met dans, zang, gitaar en sax.

Reserveren op www.alsikdezeemaarzie.nl.