• Kasekoppenstad

Alleen vandaag nog Early Bird tickets Kaeskoppenstad

Nog maar 15 dagen tot Kaeskoppenstad. Op 1 en 2 juni is het zover. Dan gaat Alkmaar weer even terug naar de Middeleeuwen. De ticketverkoop gaat als een trein, de organisatie  is al bijna door de Early Bird tickets heen! Wees er snel bij want ze zijn alleen vandaag nog verkrijgbaar. Voor €3 heb je er aal eentje. Daarna zijn de ticktes  voor €4 online verkrijgbaar. Koop dus nog snel even een kaartje op  https://www.kaeskoppenstad.nl/tickets aan voor de 12e editie van Kaeskoppenstad. 

Maar voor het zover is, moet er wel nog het een en ander gebeuren. De bouwploeg heeft bijvoorbeeld sterke dames en heren nodig. Kaeskoppenstad kan niet bestaan zonder de technische kennis, brute kracht en rechterhanden van het bouwteam. Er wordt alleen nog met spoed gezocht naar enthousiastelingen die willen helpen met op- en afbouwen op 23 mei en 27 mei t/m 6 juni. De werkzaamheden zijn zowel overdag als 's avonds. Wie doet er mee? Opgeven kan via https://www.kaeskoppenstad.nl/doe-mee/vrijwilligers

Enkele highlights van het evenement: aan die bierkaye wordt keihard gewerkt om alle biervaten met de Hooghe en de Laeghe Boon aan land te krijgen. Aan de kade ligt ook De Pinck, de beroemde 17e eeuwse boot uit Egmond. Deze is vanaf het strand in Egmond, over zee en wateren naar het Waagplein gevaren.

De Veranderende Stad is het nieuwe project van 2019! Het groen moet wijken voor nieuwe woningen en dat brengt aardig wat discussie op gang. Edelen bespreken in het Theehuys de stand van zaken, terwijl buiten op straat oude ambachten te bewonderen zijn en je je waant in het dagelijks leven. 

In het Theehuys worden door hoge heren met Goudse pijpen plannen beraamd om de stad naar het oosten uit te breiden, met bebouwing van het Verdronkenoord, de Limmerhoek, het Luttik Oudorp en de Bierkade. De veranderende stad, ook al aan het einde van de zestiende eeuw een flinke discussie.

Kortom er is van alles te beleven. Mis het niet. Kijk voor meer informatie op www.kaeskoppenstad.nl.