• Cindy Moree Photography

Alkmaarse verenigingen doen mee aan Vereniging van het Jaar verkiezing

ALKMAAR Alle balletscholen, muziekscholen, hobbyclubs en andere verenigingen en stichtingen worden uitgedaagd zich te nomineren voor de verkiezing Vereniging van het Jaar. De aanmeldperiode is nu verlengd tot 23 april. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen, zoals masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Uit Heerhugowaard doen Roeivereniging Ossa en Time to Sing mee.

De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank, en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.  Het publiek kan via www.verenigingvanhetjaar.nl stemmen op hun favoriete vereniging tot 20 mei. 

De vakjury bezoekt vervolgens de provinciewinnaars van beide categorieën. Per categorie kiest zij drie provinciewinnaars die doorgaan naar de landelijke finale in september. De vakjury bestaat onder andere uit zeilster Marit Bouwmeester, choreograaf Juvat Westendorp, beachvolleyballers Brouwer & Meeuwsen, presentator Erik van der Hoff, hockeyer Robbert Kemperman en zanger en Kunstbende-boegbeeld Lucas Hamming. In iedere gemeente wint de vereniging met de hoogste score. Deze score is een gewogen gemiddelde van het aantal stemmen (50%) en de waarderingscijfers (50%). De gemeente- en ook de provinciewinnaars worden rond 25 mei 2018 bekendgemaakt.