Alkmaarse geeft zich bloot in gedichtenbundel

ALKMAAR 'Koude zonnestralen - Deeltjes uit mijn gevecht tegen anorexia, depressie, PTSS, ADD en persoonlijkheidsstoornissen', beschrijft Evi Kee haar gevecht tegen mentale stoornissen en doet zij een boekje open over de traumatische gebeurtenissen in haar leven.

Verwoord in dichtende vorm hoopt zij haar innerlijke kracht te tonen en lezers een beeld te geven van haar verdriet. Deze gedichtenbundel is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Evi Kee werd als jong meisje overspoeld door Anorexia Nervosa en depressies waarna ze een eindeloos en heftig gevecht heeft geleverd om te zorgen dat ze een ding niet deed: opgeven. In vorm van gedichten, stukken tekst en illustraties heeft ze haar strijd in een boek gebundeld.

Elk woord dat je leest, zal een stapje zijn richting het pad dat zij belopen heeft. De woorden geven onkenbaar verdriet, machteloosheid en vechtlust weer die je haast laten voelen alsof je in de schoenen van de schrijfster staat.

Evi woont in Alkmaar met haar ouders en grote zus in een fijn huisje als het leven van hun gezin op zijn kop wordt gezet. Haar moeder wordt ziek en niet lang na haar laatste operatie komt er nog een klap bij: Evi wordt als 13-jarig meisje meegesleurd door Anorexia Nervosa.

Ze levert een eindeloze strijd tegen anorexia, depressies en PTSS en brengt haar jeugd door in ziekenhuizen, klinieken en bij eindeloze therapeuten en psychiaters. Terwijl haar hele leven instortte en ze op het randje van opgeven leefde hield ze zich vast aan uitlaatklep: schrijven.

Het resultaat is 'Koude zonnestralen - Deeltjes uit mijn gevecht tegen anorexia, depressie, PTSS, ADD en persoonlijkheidsstoornissen.'

De bundel is voor €18,99 te koop onder ISBN: 9789463893381.