• Opgeven voor het kampioenschap kan nog tot 3 februari.

    Alkmaar Sport

Alkmaars Kampioenschap FIFA 18 in De Meent

ALKMAAR Alkmaar Sport houdt het Alkmaars Kampioenschap FIFA 18 in de eSports Training Facility van De Meent. Verdeeld over twee leeftijdscategorieën van 12 tot en met 17 jaar en 18 jaar en ouder wordt er gestreden om de titel ´Alkmaars Kampioen FIFA 18 2018´. Er zijn nog enkele plekken vrij. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot zaterdag 3 februari voor deelname opgeven via www.demeentalkmaar.nl/esports.

Het is de eerste keer dat Alkmaar Sport een dergelijk eSports toernooi organiseert in De Meent. "We hebben een prachtige, nieuwe eSports ruimte in ons sportcomplex," vertelt Eddy Bakker, exploitatiemanager bij Alkmaar Sport, "deze is uitermate geschikt voor grote eSport toernooien. De eSport groeit nog steeds en Alkmaar Sport wil graag bijdragen aan deze ontwikkeling. Wij geloven dat je pas een goede eSporter kunt worden als je ook lichamelijk fit en gezond bent. eSport is een mooie aanvulling op ons brede sportaanbod."

SPELREGELS Het toernooi is verdeeld in twee leeftijdscategorieën van 12 tot en met 17 jaar en van 18 jaar en ouder. Beide leeftijdscategorieën spelen een eigen toernooi. Er worden vier voorronden gespeeld. Per voorronde kunnen er 16 spelers deelnemen. Van iedere speelronde plaatsen de vier beste spelers zich voor de finale. Op de finale dag wordt er door 16 spelers gestreden om de titel 'Alkmaars Kampioen FIFA 18 2018'.

De voorronden voor de leeftijdscategorie van 12 tot 17 jaar wordt gespeeld op zondag 28 januari, zondag 4 februari, zondag 11 februari en zondag 18 februari. Op alle dagen wordt er om 12.00 uur gestart. De wedstrijd is om 14.30 uur afgelopen.
De voorronden voor de leeftijdscategorie van 18 jaar en ouder wordt gespeeld op zaterdag 27 januari, zaterdag 3 februari, zaterdag 10 februari en zaterdag 17 februari. De aanvang is om 20.00 uur en de wedstrijd eindigt om 22.30 uur.
De finale voor de leeftijdscategorie 12-17 jaar vindt plaats op zondag 9 maart van 12.00-15.00 uur. De finale voor de leeftijdscategorie 18 jaar en ouder is op zondag 2 maart van 12.00-15.00 uur.

Inschrijven kan tot uiterlijk zaterdag 3 februari voor het Alkmaars Kampioenschap FIFA 18 via www.demeentalkmaar.nl/esports. De kosten bedragen 3 euro per persoon voor het gehele toernooi.
Betaling geschiedt op de dag van de voorronde zelf bij de kassa van De Meent.

Meer informatie via r.jonker@alkmaarsport.nl.