• HNW Alkmaar

Alkmaars collectief lanceert ed startup Part of Now bij HNW Alkmaar

ALKMAAR De ondernemerscommunity van Het Nieuwe Warenhuis presenteert met trots de eerste EdStartup! De startup is ontstaan uit een samenwerking tussen zelfstandige professionals werkzaam in het onderwijs, organisatieontwikkeling en learning experiences design. Zij delen hun liefde voor leren, ontwikkelen en innoveren.

De vierde industriële revolutie verandert ons leven in razendsnel tempo. In slechts een klein decennium weten we niet meer waar we onze jongeren voor moeten opleiden en is de 'live long job' als carrièrebeeld verdwenen.
Waarom dat zo is? Een combinatie van factoren die zich niet laten vertalen in snelle oplossingen. De antwoorden die worden gegeven zijn onbegrijpelijk complex en wetenschappelijk, of schetsen het bekende doembeeld waarin straks geen werk meer is voor grote delen van onze samenleving. Wat weten we dan nog wel? Groeiende bedrijven en veelgevraagde professionals begrijpen dat leren het nieuwe werken is. Dat de toekomst van werk is jezelf blijven ontwikkelen en je sneller aan passen dan de concurrentie. Kortom, de toekomst van werk is leren.

Huub Purmer (Het Nieuwe Warenhuis), Iris Goedhart (Het Nieuwe Warenhuis), Ciska Pouw (Flow Facilitator), Rob Janson (Interventiekundige), Wim van Bokhorst (KEETmeester) en Marije van der Stelt (Hart op Groen) bundelen hun krachten. Zij ontwerpen samen met opdrachtgevers uit bedrijfsleven, overheden en onderwijs uiteenlopende leerexperimenten. Zij bouwen duurzame learning communities en uitdagende leeromgevingen. En zij begeleiden positieve veranderingen voor individu, teams en organisaties. Het collectief neemt graag zelf het voortouw voor de ontwikkeling van een business school voor mbo, hbo en universitaire studenten in de laatste fase van hun opleiding. Daarnaast organiseren zij een festival over leren en ontwikkelen op 28 maart 2019 bij HNW Alkmaar.

'Wij zijn onderdeel van een beweging, zelfs als we even moeten wachten. We geven toegang tot nieuwe manieren van leren en maken toegankelijk wat daarvoor nodig is. Ook als jong geleerd, oud gedaan is. We laten zien dat het wél kan. Zelfs als de liefde voor leren misschien niet op het eerste gezicht was, maar wel bijdraagt aan dingen die er werkelijk toe doen. Op een ieders ritme." Uit het manifest van Part of Now. De lancering van de startup vond plaats tijdens de Grand Opening van HNW Alkmaar op 6 december 2018. Daar werd samen met aanwezigen en wethouder Onderwijs Elly Konijn de startup gelanceerd. Meer informatie over wat Part of Now doet en voor jou kan betekenen? Of alvast aanmelden voor het festival op 28 maart 2019? Neem vooral contact op via be@partofnow.nl. Het Nieuwe Warenhuis is de community en duurzame co-working space van Alkmaar gestart op initiatief van een twintigtal Alkmaarse ondernemers in 2016. In HNW werken ruim 50 zelfstandig professionals, startups en studenten. Het Nieuwe Warenhuis bevindt zich op de tweede verdieping van de Laat 143 in Alkmaar, de ingang zit aan Het Vijvertje 2.