• Slam! FM viert Koningsdag met zo'n 30.000 bezoekers.

    Bart Heemskerk
  • Op de vrijmarkt liggen weer honderden kleedjes.

    Alkmaar Marketing
  • Ook op de Platte Stenenbrug is het feest.

    Alkmaar Marketing

Alkmaar maakt zich op voor Koningsnacht en -dag

ALKMAAR In de gemeente Alkmaar worden ook dit jaar op Koningsnacht en -dag diverse activiteiten en feesten georganiseerd op verschillende locaties.

Van kleine podia met live muziek tot grote evenementen; voor jong en oud is er genoeg te doen in Alkmaar. Daarbij vindt de jaarlijks terugkerende grote vrijmarkt weer plaats in de binnenstad, net als de speciale kindervrijmarkt op het Clarissenbolwerk.

NACHT Op 26 april (Koningsnacht) barst het feest op diverse locaties in de binnenstad al los. Verschillende artiesten en deejays treden onder andere op op de Paardenmarkt, het Waagplein, Hofplein, Platte Stenenbrug en in de Koorstraat. Rick Hageman, organisator van Kingsnight & Kingsday op het Hofplein: "Juist door de enorme diversiteit aan evenementen in de stad is Alkmaar zo'n leuke plek om Koningsdag te vieren. Jong, oud; er is voor iedereen meer dan genoeg te doen."

PLAN JE REIS Omdat het op Koningsnacht en –dag drukker dan normaal is in de stad, wordt bezoekers aangeraden voorbereid op pad te gaan. De NS rijdt op Koningsdag met een speciale oranjedienstregeling en zet op een groot aantal trajecten langere en extra treinen in. Voor bezoekers van SLAM! Koningsdag rijden er pendelbussen vanaf station Alkmaar Centraal. Fietsers kunnen hun fiets kwijt in één van de bewaakte fietsenstallingen in het centrum van de stad.

Alle feesten op Koningsdag en –nacht in de gemeente Alkmaar op een rij vind je op koningsdag-alkmaar.nl. Of download de 'Woov-app' waarin alle festiviteiten te vinden zijn.