• Gemeente Alkmaar

Algemeen directeur HVC Groep opent Alkmaarse kaasmarkt

Dion van Steensel, algemeen directeur van de HVC Groep luidt vrijdag 11 mei om 10.00 uur de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van wethouder Jan Nagengast (CDA).

De gemeente Alkmaar is blij met HVC als partner om samen bij te dragen aan de verduurzaming van de energievoorziening in de toekomst. De overgang naar een duurzame energievoorziening voor de bestaande woonomgeving is één van de grootste uitdagingen waar de gemeente Alkmaar de komende jaren voor staat. De gemeente Alkmaar wil een energievoorziening voor haar inwoners die veilig duurzaam en betrouwbaar is.

Het warmtenet van de HVC is recent uitgeroepen tot het duurzaamste warmtenet van Nederland. De gemeente Alkmaar ziet het warmtenet als een belangrijke manier om minder fossiele brandstoffen te gebruiken en de CO2-uitstoot te beperken. Eén woning aansluiten op het warmtenet levert net zoveel CO2 reductie op als 22 zonnepanelen op een dak. De gemeente Alkmaar stimuleert de verdere uitrol van het warmtenet in de toekomst. De verwachting is dat binnen een paar jaar 15.000 woningen in de regio Alkmaar op het warmtenet zijn aangesloten.