• HAL25

Laat Bloeien Festival voor 65-plussers

ALKMAAR HAL25 aan de Pettemerstraat 15 is vrijdag 4 oktober van 13.00 tot 18.00 uur het decor van het allereerste Laat Bloeien Festival.

De hele middag is HAL25 exclusief terrein voor iedereen vanaf 65 jaar. Het motto van het festival is: 'Het is nooit te laat voor een eerste keer.' Dus geen programma met dingen van vroeger, maar activiteiten die gericht zijn op het nu, en op de toekomst. Wat zou je altijd nog eens willen doen? Waar verlang je naar? Een instrument leren bespelen? Salsa dansen? Of een blind date hebben? Het kan allemaal tijdens dit ouderenfestival. Er zijn optredens, workshops, er is live muziek en lekker eten en drinken. Ook is er volop ruimte voor projecten en voorstellingen waarin ouderen zelf op het podium staan.

Laat Bloeien beschouwt ouderen als mensen met een rijkdom aan ervaring en kennis, met eigen ideeën, die iets toe te voegen hebben aan de samenleving en die talenten hebben om te bewonderen en in te zetten. Het is aan henzelf, en hun omgeving, om deze talenten te gebruiken en te tonen. Het uitgangspunt is dat je je hele leven kunt blijven ontwikkelen, leren, iets toevoegen, nieuwsgierig zijn en in contact met anderen staan. Het is nooit te laat. Of je nou nog volop aan het werk bent of in een zorginstelling woont en wat slechter ter been bent. Dus kom genieten van de Wellness Nietes van Circus Engelbregt, dansen op de plaatjes van DJ Baardmans, doe mee met de workshop van Sizzling Salsa, kijk je eerste Virtual Reality film of bezoek de Laat Bloeien Smart Shop.

Laat Bloeien vindt niet toevallig plaats op 4 oktober: Het is dan Nationale Ouderendag. Tickets zijn te koop via dagendauwagenda.nl. Een kaartje online kost €10 of twee voor €15. Aan de deur kost een ticket €12,50. Kaartverkoop aan de deur en via https://