• 's Heeren Loo

Academie voor Zelfstandigheid helpt je verder

ALKMAAR Wil je graag dingen leren, maar vind je het moeilijk omdat je een beperking hebt? Dan kan je vanaf nu terecht bij de academie voor Zelfstandigheid in Alkmaar. Hier worden trainingen gegeven op het gebied van wonen, werken en leven speciaal voor mensen die hun zelfstandigheid willen vergroten. Koken, geldzaken, maar ook werken met de computer of tablet, omgaan met gevoelens en sociale vaardigheden… dit zijn maar een paar voorbeelden waar studenten mee aan de slag kunnen gaan.

Bij de academie voor Zelfstandigheid leer je stap voor stap de regie over je eigen leven te nemen. Studenten oefenen hun vaardigheden in een eigen leertraject, waarbij het accent ligt op het ontwikkelen en het ontdekken. Met een training aan de academie wordt de eigen kracht gestimuleerd en de mogelijkheden op het gebied van zelfstandig wonen, werken en leven verder vergroot. Het zijn trainingen op maat, want niet iedereen leert op dezelfde manier en in hetzelfde tempo. De nadruk ligt vooral op het kunnen toepassen van het geleerde in de praktijk, en dit in samenspraak met het eigen netwerk. 's Heeren Loo heeft inmiddels twee locaties geopend van de academie voor Zelfstandigheid, in Alkmaar en Schagen. Vanaf juni wordt ook in Julianadorp gestart.

Voor meer informatie klantcontact.nh@sheerenloo.nl , 088-0362030. Mocht je een vraag hebben en we zijn nog niet bij jou in de buurt? Laat het weten en we komen naar je toe.