• Architectuur Informatiecentrum Alkmaar

Abe Bonnema Fietstocht

ALKMAAR Alkmaar heeft zeven belangrijke bouwwerken van architect Abe Bonnema. Het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) en de Historische Vereniging Alkmaar besteden in het kader van de Architectuurdag samen aandacht aan het Alkmaarse werk van Bonnema. Op zondag 14 juli is er een fietstocht langs zijn zeven Alkmaarse projecten. Die begint om 13.00 uur in de hal van het Regionaal Archief en de Kunstuitleen aan de Bergerweg 1.

De Friese architect Bonnema won in zijn leven verscheidene architectuurprijzen. Een plan van hem was zelfs te bewonderen in The Museum of Modern Art in New York. In Alkmaar bevinden zich zeven gebouwen van hem: Het PEN-dorp, het Politiebureau, het Stadskantoor, de hout-skeletwoningen, een gedeelte van het winkelcentrum de Mare, de uitbreiding van de Mare uit 2000 en de Huisvuilcentrale.

Er is een foto-expositie van Bonnema's werk in Alkmaar te zien. De deelnemers zijn welkom vanaf 12.30 uur met koffie en thee. De tocht duurt circa 3 uur en ook het PEN- dorp kan worden bezichtigd. Dit laatste is mogelijk gemaakt door de HBB-groep, de projectontwikkelaar. Bij alle zeven projecten van Bonnema geven gidsen van de HVA en AIA tekst en uitleg. Deelname aan de tocht is gratis, maar aanmelden voor de fietstocht is gezien het toegestane
aantal deelnemers (60) verplicht.

Aanmelden met een e-mail naar de HVA (info@hvalkmaar.nl) met vermelding: Fietstocht Bonnema. (Vermeld svp of u lid bent van de HVA en/of van AIA of van geen van beide. Deelnemers krijgen een bevestiging van deelname per e-mail. Ontvangt u geen bevestiging, dan kunt u aannemen, dat de inschrijving is overschreden.