Lokaal lezersnieuws

FeelGood Festival Alkmaar zet zich in voor muziek in Villa Westervenne en Platanenhof

Op zondag 23 juni a.s. treden diverse regionale bands en singer/songwriters op voor een goed gevoel tijdens het jaarlijkse FeelGood Festival in Podium Victorie in Alkmaar. De artiesten en vrijwilligers doen belangeloos mee om van de opbrengst muziekinstrumenten te kopen voor goede doelen.

De fitste steden van Nederland, Alkmaar op nummer 3.

De zomer komt eraan, dat betekend ook weer back in shape zijn voor een mooi strandfiguur. Als Nederlander mogen we niet klagen, we staan best bekend als een sportief volkje. Of we nou bij de voetbalvereniging actief zijn, yoga doen of hard aan het fitnessen zijn.

Wie maakte er de foto van de gek met echte kip?

Al jarenlang doe ik  als gek mee met Kaeskoppenstad. Mijn alter ego Duimelotje loopt rond met een mantel vol veren en zet de boel op stelten door keihard te kraaien.

Cursus SoulFitness

Vanaf 11 juni start Elske Hoen van praktijk Vitaalkunst in Wageningen de introductiecursus SoulFitness. Deze duurt vijf weken van 11 juni tot 12 juli en is zowel live in Wageningen als thuis in Alkmaar online te volgen.

Plaquette op zijn plek.

Afgelopen dinsdag was het zover: een bronzen plaquette die herinnert aan het verzet van twee docenten van de Julianaschool werd teruggegeven aan de erfgenaam ervan, het csg Jan Arentsz.

expositie peter swidde

peter exposeert met zijn olieverfschilderijen in het nzw ziekenhuis op de begane grond aan de metiusgrachtkant.

 

Wond- en zwachtelpost geopend in Zorgcirkel Westerhout

Deze week heeft ouderenzorgorganisatie De Zorgcirkel een wond- en zwachtelpost geopend in zorgcentrum Westerhout. Hier kunnen cliënten terecht voor het verzorgen van hun wonden en het verhelpen van overmatig vocht in de benen (oedeem) door experts.

Russische romantiek in Remonstrantse Kerk

Russisch Vocaal Ensemble Soedarynja presenteert donderdag 27 juni een hoogstaande muzikale avond in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar. Het maakt een muzikale wereldreis door Rusland met mezzosopraan Gerda van Eerde, bariton Ronald Willemsen en meesterpianist Xavier Boot.

Ambacht Tuinpracht geopend

zaterdag 1 juni was de feestelijke opening van onze moestuin. Met huisgemaakte appeltaart en groentesoep werd het een geslaagde middag. De tuin werd officieel geopend door Eef. Dit project is ontstaan uit een bewoners initiatief. Idee van 2 actieve vrijwilligers, Debby en Marjan.

Berichten in kranten en op radio effectief tegen inbraken

Alweer voor de tiende keer organiseert de stichting NIPW de Nationale Inbraakpreventieweken. Twee keer per jaar, in mei en juni en in november en december, bericht de stichting over inbraakpreventie. Dat gebeurt na uitgebreid onderzoek.

Pagina's