Lokaal lezersnieuws

Feestelijke opening vernieuwde Herstelwerkplaats Alkmaar

Van 25 t/m 29 maart vindt de feestelijke openingsweek plaats van de vernieuwde Herstelwerkplaats van GGZ NHN in Alkmaar.

Coalitie voor behoud Witte Kerk Sint Pancras

De Alkmaarse erfgoedstichting Adapt heeft zich aangesloten bij de coalitie van enkele partijen uit Sint Pancras die de Witte Kerk willen behouden om het een belangrijke plek te geven in het sociaal-culturele leven in het dorp.

Mediteren gezond voor ouderen

Uit onderzoek blijkt dat mediteren veel positieve gezondheids effecten heeft. Speciaal ook voor ouderen. Zo blijkt dat het geheugen en de concentratie er door worden verbeterd. Ook verlaagt het de bloeddruk en versterkt het het immuunsysteem.

Informatiebijeenkomst over glaucoom voorziet in behoefte

Op zaterdag 16 maart vond in Opsis Oogziekenhuis in Alkmaar, in samenwerking met de Oogvereniging, een informatiebijeenkomst plaats over de oogaandoening glaucoom. Het aantal van 65 aanmeldingen oversteeg ruimschoots de verwachtingen.

Blazers in de Binding

Op vrijdag 22 maart concerteren het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest, Fanfare Hou en Trouw uit Heerhugowaard en Alkmaar Brass in Theater De Binding in Zuid-Scharwoude.

De Cloud is nog ongrijpbaar voor veel senioren.

De meeste senioren weten wat ‘bestanden in de Cloud opslaan’ betekent, maar één op de tien heeft geen idee wat de Cloud is. Toch gebruiken veel ouderen de Cloud nog niet (39%).

Alternatieve woonvormen voor ouderen: iets voor jou?

Voor ouderen die overwegen om hun woonsituatie aan te passen, is het goed om ook de alternatieve woonvormen af te wegen. Deze andere woonvormen, zoals de kangoeroewoning of woongroepen, nemen sterk in populariteit toe. En dat is niet voor niets.

De bekende 'oranjepastor' en narcissenkweker Paul Vlaar opent het seizoen bij de historische bloembollentuin Hortus Mulborum in Limmen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geachte redactie,

AZ-spelers Johnsen en Bakker openen Rabo AZ Foodtour op DURV!

AZ-spits Bjørn Maars Johnsen en Jong AZ-verdediger Justin Bakker kwamen op woensdag 5 maart op DURV! school Tochtwaard in Alkmaar om de aftrap te verrichten van de Rabo AZ foodtour. 

Leer de lepelaar kennen met handige gids

De lepelaar is een van de allermooiste vogels die je in Nederland kunt tegenkomen. Het is elk voorjaar een feest om de eerste lepelaars te zien. En ze zijn weer gesignaleerd. Het is een bijzondere vogel die helemaal vanuit Afrika naar ons land komt om zijn jongen groot te brengen.

Pagina's