Deel je nieuws

Feestelijke opening vernieuwde Herstelwerkplaats Alkmaar

Van 25 t/m 29 maart vindt de feestelijke openingsweek plaats van de vernieuwde Herstelwerkplaats van GGZ NHN in Alkmaar.

Coalitie voor behoud Witte Kerk Sint Pancras

De Alkmaarse erfgoedstichting Adapt heeft zich aangesloten bij de coalitie van enkele partijen uit Sint Pancras die de Witte Kerk willen behouden om het een belangrijke plek te geven in het sociaal-culturele leven in het dorp.

Mediteren gezond voor ouderen

Uit onderzoek blijkt dat mediteren veel positieve gezondheids effecten heeft. Speciaal ook voor ouderen. Zo blijkt dat het geheugen en de concentratie er door worden verbeterd. Ook verlaagt het de bloeddruk en versterkt het het immuunsysteem.

Informatiebijeenkomst over glaucoom voorziet in behoefte

Op zaterdag 16 maart vond in Opsis Oogziekenhuis in Alkmaar, in samenwerking met de Oogvereniging, een informatiebijeenkomst plaats over de oogaandoening glaucoom. Het aantal van 65 aanmeldingen oversteeg ruimschoots de verwachtingen.

Alkmaarse kandidaten voor het waterschap

Het waterplatform Groen, Water & Land (lijst 1) is bij de waterschapsverkiezingen op 20 maart de lokaalste lokale partij. Net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen worden de lokale prtijen bij de waterschappen steeds belangrijker.

Sizzling Salsa Latin Party

Sizzling Salsa Latin Party De Hertenkamp, Zanderstraat 1, Alkmaar Met Dj Nilson van 21.00 - 00.30 uur

Entree party Gratis !

Blazers in de Binding

Op vrijdag 22 maart concerteren het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest, Fanfare Hou en Trouw uit Heerhugowaard en Alkmaar Brass in Theater De Binding in Zuid-Scharwoude.

TCAV rijdt de Lente Toertocht

Zaterdag 23 maart rijdt TCAV haar Lentetoertocht. We starten om 09.00 uur van het Sportpaleis Alkmaar en rijden via het duinkantje naar Heemskerk. Door de tuintjes rijden via Beverwijk naar de Wijkerpolder. Langs oude dijkjes komen we bij onze koffiestop restaurant Twaalfmaat.

De Cloud is nog ongrijpbaar voor veel senioren.

De meeste senioren weten wat ‘bestanden in de Cloud opslaan’ betekent, maar één op de tien heeft geen idee wat de Cloud is. Toch gebruiken veel ouderen de Cloud nog niet (39%).

Tinnitus ademtherapie, Trainingsmogelijkheid in DE ROOS Amsterdam

Op 27 maart is het mogelijk om in DE ROOS, PC Hooftstraat 183 in Amsterdam een privétraining met de Tinnitus Adem Therapie (TAT) te komen doen. De TAT is een wetenschapplijk onsderzocht systeem om zelf door middel van gerichte oefeningen de eigen tinnitus te verminderen.

Pagina's