uit-cultuur

ALKMAAR Gerwin van der Plaats verzorgt vrijdag 16 augustus het zomeravondconcert. De bekende organist en dirigent uit Kampen speelt op het orgel van Orgelzaal Booy in Alkmaar. Deze veelzijdige musicus heeft een verrassend, maar vooral interessant programma samengesteld.
ALKMAAR  Is het zo'n dag dat de kinderen zich vervelen in de vakantie? Geen nood, op www.natuurgidsalkmaar.nl staan allerlei ideeën voor leuke uitstapjes in Alkmaar en omgeving. En of het nu mooi of slecht weer is, een dagje naar buiten is altijd lekker.
Advertorial
BERGEN/ALKMAAR Perry Reitsma neemt ruim de tijd om te vertellen over The International Holland Music Sessions. Dat is de jaarlijkse Zomeracademie, met dit...
ALKMAAR Het schilderij 'De bouwvakker' van Madeline Banks uit Alkmaar is te zien op de tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt' in het Rijksmuseum in Amsterdam. Uit ruim 8000 werken uit 95 landen, is haar werk uitgekozen voor de eindselectie die uit 575 werken bestaat en sinds 15 juli voor het publiek toegankelijk is.
ALKMAAR Liefhebbers van tijdloze muziek zitten de komende weken op dinsdagavond weer goed. Vanaf 16 juli staat er weer een drietal Lindengracht Concerten op de agenda. Place to be: hoe kan het ook anders, de Lindegracht ter hoogte van de Koorstraat.
ALKMAAR Just Film Distribution presenteert vanaf donderdag 11 juli de aangrijpende film The Little Comrade. De film is vanaf die datum ook te zien bij Filmhuis Alkmaar aan de Pettemerstraat 3. Het Alkmaars Weekblad en Media Tornado geven drie keer twee kaarten weg voor deze film.
LANGEDIJK Scooter, Golden Earring, Bizzey, Miss Montreal, Ronnie Flex, Kraantje Pappie en Nick & Simon zijn slechts een paar van de grote namen die zich hebben verbonden aan Indian Summer XL in Geestmerambacht, Langedijk. Het festival gaat terug naar één dag, de ouderwetse zaterdag 29 juni. Op die dag pakt Indian Summer extra groot uit! Op...
HEILOO De feestelijke opening van de Kunstparade is op 27 juni om 19.30 in de Openbare Bibliotheek aan de Westerweg 250.
DE RIJP Op de laatste dag van de tentoonstelling Door vrouwen, voor vrouwen, de Rijper jaren van Betje Wolff en Aagje Deken, is een bijzondere voorleesvoorstelling in Rechtestraat 40, De Rijp. Op zondag 23 juni is er steeds om het half uur een aangeklede voorleessessie uit de roman Sara Burgerhart (moderne vertaling van Hans Keuning) in hun...
ALKMAAR Na een zeer succesvolle editie van Zomer in de Mare in park De Rekerhout maakt Theater De Vest zich op voor de 19e editie van Zomer op het Plein. Vanaf zaterdag 29 juni zijn er elk weekend op het Canadaplein sprankelende shows, straattheateracts en intieme en grote concerten. De aftrap is op zaterdagavond 29 juni voor Dolf Jansen, die...