• Links Nienke, Midden Evelin, rechts Stijn

    K.Willemsen

Zwarte band judo voor Stijn en Nienke Willemsen van BeentjesJudoSport

27-05-2019, 10:10 | Lezersnieuws | Eveline

Beverwijk, In sporthal Beverwijk zijn zaterdag 25 mei, broer en zus, Nienke (20) en Stijn Willemsen(19) geslaagd voor het zwarte band examen, 1e dan.

In 2006 zijn  broer en zus begonnen met judo onder leiding van Eveline Beentjes. Hun doel was samen de zwarte band halen. Jaren van training, wedstrijden en vele uren op de mat volgden.  Eveline Beentjes startte haar eigen school, Judo Beentjes-Sport, in 2017. Nienke en Stijn volgde al snel om onder haar leiding de zwarte band te halen.

Een uniek gegeven dat broer en zus niet alleen op dezelfde dag hun felbegeerde zwarte band halen, maar dat ze ook nog eens samen examen hebben gedaan.

Hun trainster Eveline Beentjes (5e dan) zit zelf in de dan graad commissie van Noord Holland en organiseerde twee maanden geleden een licentie training voor de examinatoren van Noord Holland. Voor deze gelegenheid had zij Stijn en Nienke uitgenodigd om hun technieken te laten zien voor deze commissie.

Met als doel nog meer eenheid te creëren onder de examinatoren.

De judoka’s van BeentjesJudoSport kregen veel feedback waar ze in de Meent Bauerfeind keihard mee aan de slag zijn gegaan. Uiteindelijk hebben ze echt een goed examen afgelegd. Voor hun grondkata (gatame no kata) en grond- en staande technieken, kregen ze zevens en achten. Rene Peereboom, leraar van Hajime en tevens examinator, gaf de twee nog de complimenten na de uitreiking van de zwarte band.

Altijd een mijlpaal in je judo carrière.