• Zorgcirkel Westerhout

    De Zorgcirkel

Zorgcirkel Westerhout kleurt roze tijdens Alkmaar Pride

17-05-2019, 08:30 | Lezersnieuws | De Zorgcirkel

Volgende week, tijdens Alkmaar Pride (23 t/m 26 mei), hijst Zorgcirkel Westerhout de vlag en speelt zij met activiteiten in op acceptatie en tolerantie van ‘roze’ ouderen. “Wij zijn er voor iedereen en willen dat laten zien.”

De bewoners van een zorgcentrum zijn net zo divers als de samenleving. Dat geldt ook op seksueel gebied. Met de deelname aan Alkmaar Pride wil Zorgcirkel Westerhout alle bewoners, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers laten zien dat het zorgcentrum aandacht besteedt aan tolerantie en seksuele diversiteit.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan en mag zijn, ongeacht zijn of haar seksualiteit. Alkmaar Pride is een mooie gelegenheid om dit te benadrukken”, zegt zorgmanager Daniel Cop. Tijdens dit evenement organiseert Westerhout activiteiten met een ‘roze randje’. Zo wordt er in de kapel een dienst gehouden waarin seksuele diversiteit aan bod komt en is er het optreden “De muzikale salon” van improvisatie-duo Luna Lunettes en DirQ met tolerantie als insteek.

‘Iedereen moet zich gewaardeerd voelen’

Ook buiten Alkmaar Pride zet Westerhout zich in voor acceptatie en tolerantie van lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen en transgenders. “Iedereen moet zich hier gewaardeerd voelen en daarom organiseren wij regelmatig bijeenkomsten en activiteiten met aandacht voor sociale acceptatie.” Westerhout is dan ook druk bezig met het behalen van de Roze Loper; een keurmerk voor zorgcentra met aandacht voor tolerantie van ‘roze’ bewoners en medewerkers.