• TCAV klaar voor de tijdrit

    Anton van Nimwegen

TCAV viert 40 jarig jubileum

13-05-2019, 11:38 | Lezersnieuws | Klaas

Bij Toerclub Alcmaria Victrix kun je al 40 jaar terecht voor sportief, maar vooral ook gezellig fietsen Minimaal één keer per maand is er een vooraf uitgezette tocht, zo tussen de 100 en 160 km.

Daarnaast is er van april tot oktober de mogelijkheid om op drie dagen per week te rijden, zaterdag, zondag en woensdag. Er is een snelle groep, die met een snelheid van 28 plus rijdt en een groep die het met 25 km wat kalmer aan doet.

Toerclub Alcmaria Victrix bestaat in 2019 veertig jaar en dat is op 11 mei gevierd. Uiteraard deden we dat op sportieve wijze. Het organiserend comité had een parcours van 40 kilometer uitgezet. Hierop werd een ploegentijdrit gereden. Is de ploeg met de snelste tijd de winnaar? Nee! Vooraf moest iedere groep een tijd opgeven, die men dacht te gaan rijden. Op deze manier heb je, ongeacht het tempo wat je kunt rijden, altijd kans om te winnen. Iedereen reed zonder horloge of andere elektronica en op deze manier heb je allemaal kans om te winnen. Het blijkt in de praktijk best lastig te zijn om zonder klokjes en tellertjes precies op tijd te rijden. Toeval of niet, maar onze oudste lid zat in de winnende groep, de meeste ervaring misschien? De dag is afgesloten met een feestelijke BBQ. Twee van de deelnemers van de tijdrit, Levien en Phil Mechielsen behoren tot de oprichters van de club en zijn dus al 40 jaar lid. Hulde daarvoor.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt altijd een keertje (voor eigen risico) meefietsen. Kijk voor de tochten en starttijden op onze website www. tcav.nl. Op 1 juni kun je bijvoorbeeld mee voor een rondje Naarden of Muiden.