Stichting Zilveren Maan viert 1-jarig bestaan!

13-05-2019, 14:48 | Lezersnieuws | Esther

 

 

“Onvoorstelbaar dat het pas een jaar geleden is dat we de stichting Zilveren Maan formeel zijn gestart”, verzuchtten oprichters Marielle van der Laan en Esther Hollenberg. “Het lijkt al zoveel langer als ik terugdenk wat we allemaal gedaan hebben in die tijd”, vertelt Marielle. “We hebben allerlei trainingen en Masterclasses ontwikkeld, waaronder een Basistraining Verlies en Rouw én een opleiding voor (a.s.) verlies- en rouwdeskundige coaches” voegt ze toe.

Ook zijn er vanuit de stichting, in samenwerking met Praktijk Zilveren Maan, binnen het basis- en voortgezet onderwijs lotgenotengroepen gedraaid voor kinderen en jongeren in de BUCH gemeenten die te maken hebben gehad met een echtscheiding, het overlijden van een dierbare of jonge mantelzorger zijn.

“Van de deelnemers aan de lotgenotengroepen krijgen we altijd een zeer positieve feedback” geeft Esther aan. “We zien bij de evaluaties steevast dat de deelnemers herkenning, steun en uitwisseling hebben ervaren en informatie van elkaar gekregen hebben waardoor ze de thuissituatie beter aan kunnen. Ze hebben van elkaars ervaringen geleerd, en uiten daardoor gemakkelijker hun emoties”.

“Ons team bestaat op dit moment al uit zo’n 15 opgeleide verlies- en rouwdeskundige coaches en daar zijn we enorm trots op”, voegt Marielle toe.  

De komende tijd staat er ook nog veel op het programma van de Stichting. Er worden Masterclasses en trainingen georganiseerd over verlies en rouw, voor ouders én professionals vanuit het onderwijs, de kinderopvang, hulpverlening en bedrijven. Ook wordt er in het najaar een unieke, praktische 2-daagse voor kinderen en jongeren georganiseerd, waar zij op een plezierige manier samen met lotgenoten leren om te gaan met alles rondom de scheiding van de ouders. Op de website https://zilverenmaan.org/academie/ staan alle activiteiten van de komende maanden vermeld. Om het 1-jarig bestaan feestelijk te vieren, geeft de stichting bij aanmelding tot 1 juni a.s. 5% korting op alle Masterclasses, trainingen en de unieke 2-daagse.

“We zien met veel enthousiasme en vertrouwen uit naar het 2de jaar van de stichting”, vertellen Marielle en Esther. “We hebben nog zoveel plannen en willen onze missie nog meer vorm geven, namelijk kinderen, jongeren en volwassenen begeleiden bij verlies en rouw, zodat zij dit kunnen verweven in hun leven en (meer) vertrouwen in de toekomst krijgen”.