Peter Simões directeur Expertisecentrum INVESTA

01-06-2018, 16:54 | Lezersnieuws |

Per 1 juli staat Peter Simões aan het roer van INVESTA, het expertisecentrum voor groen gas en biomassavergassing. Hij zal in zijn nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de doelstellingen door het verder uitbouwen van de activiteiten van INVESTA, waaronder de realisatie van het R&D-programma dat vergassingstechnologie op grote schaal toepasbaar moet maken. Simões was hiervoor werkzaam als manager en strategisch adviseur binnen het AEB Amsterdam - het duurzame energie en grondstoffenbedrijf van de gemeente Amsterdam.

INVESTA wil een grote bijdrage leveren aan de versnelling van technologische ontwikkelingen die grootschalige commerciële productie van groene energie en groene chemicaliën uit biomassaresiduen mogelijk maken. Simões ziet dat als een mooie uitdaging: “De komende periode zal ik met de vele belanghebbenden en geïnteresseerden in gesprek gaan om input te verzamelen en in lijn daarmee de activiteiten van INVESTA verder uit te bouwen en het R&D-programma vorm te geven. Met dit programma willen wij aantonen dat vergassingentechnologie breed inzetbaar is voor zowel huishoudens als de industrie.” 

Over INVESTA

INVESTA (Institute for Valorisation and Expertise in Thermochemistry Alkmaar) is hét expertisecentrum voor biomassa en vergassingstechnologie. In dit Noord-Hollandse bedrijvencluster werken ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan duurzame en innovatieve groen gas initiatieven. Technologieontwikkeling op het gebied van biomassavergassing en een brede toepassing van de geproduceerde gassen staan centraal.

Partners binnen INVESTA zijn: Taqa, Inholland, ECN part of TNO, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, New Energy Coalition, Alliander, gemeente Alkmaar en provincie Noord-Holland.