Onderhoud aan het asfalt Herenweg

22-10-2018, 09:08 | Lezersnieuws | Kim

Vanaf donderdag 18 oktober tot en met vrijdag 16 november voert Dura Vermeer, in opdracht van Stadswerk072, onderhoud uit aan de Herenweg (De Nollen). Het gaat hierbij om het gedeelte vanaf de Robbenkoog tot aan het spoor bij Sint Pancras. Gedurende de werkzaamheden van 18 oktober tot en met 26 oktober is de Herenweg tussen 7.00 uur en 16.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden omvatten het vervangen van de asfaltverharding van de rijbaan en bestratingswerkzaamheden. Om het asfaltwerk veilig uit te kunnen voeren zal de Herenweg van 18 oktober tot en met 26 oktober tussen 7.00 en 16.00 uur afgesloten worden voor doorgaand verkeer. De Herenweg blijft wel toegankelijk voor bewoners en bestemmingsverkeer.

Vrijdag 26 oktober om 16.00 uur wordt de Herenweg weer geopend voor doorgaand verkeer. Door de bestratingswerkzaamheden zal er met de halve rijbaanafzetting tot en met 16 november nog wel sprake zijn van beperkte verkeershinder.

Omleidingsroute  

De wijk Nollen Oost wordt, gedurende de stremming van de Herenweg, ontsloten via de Branding en Meander. Tijdens de asfaltwerkzaamheden op deze kruispunten wordt de wijk bij werkzaamheden aan het ene deel van de Herenweg bereikbaar gehouden via de Branding en aan het andere deel via de Meander. Hiervoor wordt een tijdelijke doorsteek gemaakt bij de kruising Meander/Stuwwal en de Branding. Om het verkeer te begeleiden worden verkeersregelaars ingezet. Fietsers worden omgeleid via het achtergelegen fietspad aan het Achtergeestpad / de Achterweg. Connexxion rijdt gedurende deze periode om via de N245, De Keesman en Kruissloot.

Meer informatie

Op de website http://live.andes.nl/alkmaar kunt u meer informatie vinden over de werkzaamheden en de exacte omleidingsroutes. Voor vragen kunt u bellen met 14 072.