Mindful Run en Walk trainingen nu ook in Alkmaar!

26-06-2019, 13:54 | Lezersnieuws | Brenda

Mindful Run brengt lichaam en geest in beweging

Een vijfweekse cursus die mensen fysiek en mentaal in beweging brengt, dat is Mindful Run.

Instructeur Brenda van Esch vertelt over de positieve effecten die de combinatie van hardlopen ofwandelen, mindfulness en ademhalingsoefeningen op de deelnemers heeft. “ je ziet dat mensen in korte tijd mooie stappen maken in hun ontwikkeling. Dat is geweldig! En daarom zo waardevol om te doen.”

Mindful run en walk zijn cursussen waarbij mindfulness en hardlopen of wandelen samen gaan. Dit alles in de buitenlucht, wat al heel veel positiefs heeft.

Er wordt gewerkt met ademhalingstechnieken, yoga en meditatie. Zijn deze cursussen dan zweverig?

Nee juist niet! Bewust in het hier en nu met beide benen op de grond.

Het gaat bij deze cursussen niet om de prestatie maar juist om de beleving; je krijgt handvatten om mindfulness ook in het dagelijks leven toe te passen. Bovendien is de aanpak op een speelse manier. De nadruk ligt op fun.

De doelgroep voor de cursussen Mindful Run en Walk is heel breed. Hardlopers die zonder prestatiedruk willen lopen, maar ook mensen die willen beginnen met bewegen zijn welkom.

Mindful Run en Walk zijn wat Brenda betreft zeker geen hype. “Ik sta hier zo achter. Door de druk van de hedendaagse maatschappij gaan we vaak aan onszelf voorbij. Je probeert alle ballen hoog te houden maarop een bepaald moment lukt dit niet meer. Deze trainingen dragen echt bij aan vergroten van je bewust ZIJN, ontspanning en fun.

Er staan naast de vijfweekse trainingen ook een aantal mindful beach walks gepland! De eerste zal zijn op donderdag 4 juli om 19.30 uur te Camperduin.

Wil je je opgeven? Kijk dan op www.mindfulrun.nl/alkmaar

Je kunt Brenda ook altijd bellen op telefoonnummer 06-29259012.