Lijfeigenen

07-02-2018, 15:22 | Lezersnieuws | thomas

Het nieuwe wetsvoorstel van D66, de donorwet, maakt het Nederlandse volk tot lijfeigenen van de Staat. Hoe is het mogelijk dat notabene een Democratische partij zoiets kan voorstellen. Een dictatoriaal voorstel terwijl wij ons in Nederland er toch op voorstaan democratisch te zijn. Dit lijkt dus meer op een dictatuur die ons zonder enige inspraak het fundamentele recht van onze ‘onaantastbaarheid van het lichaam’ ontneemt. Als je daarbij bedenkt dat vele in aanmerking komende organen ‘levend’ uit het lichaam gehaald moeten worden kan men zich afvragen wanneer de stervende echt dood is als men tot handelen overgaat. Ook de volgende vragen doen zich voor; hoe groot het belang van de mogelijke ontvanger is, de mogelijkheid tot het verlenen van voorrang en daardoor de mogelijke kans op corruptief handelen. Daarnaast lijkt er gegokt te worden op Nederlanders die, om welke reden dan ook, niet in staat zijn om hun NEE te laten registreren. Zij zijn als lijfeigenen van de Staat dus tegen wil en dank DONOR!

Wij willen zeker niet voorbijgaan aan het gebrek aan donoren en organen. Je zal, met de dood voor ogen, maar moeten wachten op iets wat misschien toch niet gaat lukken, vreselijk! Maar toch… er zijn wellicht andere mogelijkheden die onlangs ook al in de media stonden beschreven zoals het afgeven van een Donorregistratieformulier bij afgifte van bijvoorbeeld een paspoort, eens in de tien jaar dus, en/of goede en intensieve voorlichting op scholen.

In de tijdsduur van tien jaar kun je van mening veranderen… een eens gegeven nee zou zomaar opeens een ja kunnen worden. Zelf kunnen kiezen is in Nederland een democratisch recht!

Voor dit recht staat Democratische Partij Alkmaar! Lees meer op onze site  www.dpalkmaar.nl