• Judoteam Alkmaar

    Eigen Foto

Judoteam Alkmaar maakt zich op voor ICG in Rusland

14-06-2019, 16:19 | Lezersnieuws | Bob

Na de zeer succesvolle edities van Kaunas en Jeruzalem zal er namens Alkmaar opnieuw een judoteam deelnemen aan de International Children’s Games van 10 t/m 13 juli in Rusland. Vanwege een beperkte afvaardiging aan sporters zullen dit jaar enkel jongens in actie komen tijdens het judotoernooi. Naast Friso Zigterman, Max Dekker en Timo Poelwijk van Randers Budosporten zal ook Kars Kroon van Dojo ’t Loo zijn opwachting maken in het Russische Ufa.

 

In Rusland zullen de judoka’s, onder leiding van Linda Klaver, uit diverse vaten moeten tappen. Aan de ene kant treffen zij technisch zeer begaafde leeftijdsgenoten uit Taiwan en Korea, terwijl de judoka’s uit Rusland, Oekraïne en Israël vaak biologisch al wat verder zijn en hun judo zich kenmerkt door een grote fysieke strijd.


De afgelopen weken hebben de jongens onder andere in België toernooien gedraaid om alvast te wennen aan de diverse judostijlen. Zij troffen daar veel judoka’s uit diverse landen, waaronder Israël, Groot-Brittanië, Duitsland en Kazachstan.


Ook naast de mat zitten de jeugd niet stil, om geld in te zamelen voor de reis hebben zij zelf diverse clinics gegeven, hebben zij een clinic geregeld met Boy Prevos, oud-trainer van drievoudig Olympisch medaillewinnares en wereldkampioene Edith Bosch,  en hebben aan de teambuilding gewerkt tijdens onder andere de Koningsdagmarkt. Conversie Partners uit Alkmaar zorgt tevens voor wat financiële ondersteuning.