• Sfeerbeeld van de vernieuwde Herstelwerkplaats van GGZ NHN in Alkmaar

    ggz nhn

Feestelijke opening vernieuwde Herstelwerkplaats Alkmaar

19-03-2019, 09:00 | Lezersnieuws | Marijke

Van 25 t/m 29 maart vindt de feestelijke openingsweek plaats van de vernieuwde Herstelwerkplaats van GGZ NHN in Alkmaar. Een mooie eigen plek op de vierde verdieping van de GGZ NHN-locatie aan de Oude Hoeverweg in Alkmaar, waar de Herstelwerkplaats ruimte biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Een plek waar ervaringskennis, persoonlijke ontwikkeling en herstel centraal staan. De hele week zijn er verschillende activiteiten waarbij iedereen kennis kan maken met de Herstelwerkplaats en haar aanbod.

Herstel werkt!

“De Herstelwerkplaatsen zijn een belangrijk onderdeel bij GGZ NHN”, aldus Marijke van Putten (bestuurder van GGZ NHN). “We bieden daar, onder begeleiding van mensen met eigen ervaring, handvatten om grip te krijgen op je leven en je eigen mogelijkheden te verkennen. Wat zijn je krachten en wat zijn je kwaliteiten? Zo kan je zelf aan je eigen herstel werken en dat werkt!”

Opening nieuwe plek in Alkmaar

De locatie van de Herstelwerkplaats in Alkmaar heeft een ware metamorfose ondergaan. Op de vierde verdieping is een geheel eigen plek gecreëerd met verschillende praktische cursusruimtes, een gezellige zithoek met open keuken en dakterras. Door gebruik te maken van natuurlijke en industriële elementen heeft de locatie een eigentijdse uitstraling gekregen.

Programma openingsweek

Tijdens de openingsweek organiseert GGZ NHN verschillende activiteiten die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Je kan kennismaken met de Herstelwerkplaats en meedoen met kunstworkshops, bijzondere documentaires zien, in gesprek met ervaringsdeskundigen en luisteren naar ervaringsverhalen van o.a. schrijfster Saskia Noort. U bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op www.ggz-nhn.nl/openingsweek. Aanmelden voor de verschillende activiteiten kan via J.Watses@ggz-nhn.nl.

Wat is een Herstelwerkplaats

GGZ NHN heeft Herstelwerkplaatsen op verschillende locaties in Noord-Holland waar cliënten en naastbetrokkenen kunnen werken aan persoonlijke groei en herstel. Ervaringsdeskundigen geven er o.a. cursussen  en er worden lotgenotencontactgroepen georganiseerd.  Ervaringsdeskundigen zijn mensen die zelf ervaring hebben met een psychische kwetsbaarheid en/of een verslavingsachtergrond en het herstellen daarvan. Zij zijn door GGZ NHN opgeleid om te komen van ervaring tot ervaringsdeskundigheid en op die manier anderen te inspireren.