• AZ-spelers Johnsen (l) en Bakker (r) openen de Rabo AZ Foodtour op DURV! school Tochtwaard in Alkmaar

    Marina Bruinzeel
  • AZ-spelers Johnsen en Bakker poseren met groep 7-8 van DURV! school Tochtwaard bij de start van de Rabo AZ Foodtour

    Marina Bruinzeel
  • AZ-spelers Johnsen en Bakker beantwoorden vragen van DURV! leerlingen bij de start van de Rabo AZ Foodtour op DURV!

    Marina Bruinzeel

AZ-spelers Johnsen en Bakker openen Rabo AZ Foodtour op DURV!

05-03-2019, 15:39 | Lezersnieuws | Marina

AZ-spits Bjørn Maars Johnsen en Jong AZ-verdediger Justin Bakker kwamen op woensdag 5 maart op DURV! school Tochtwaard in Alkmaar om de aftrap te verrichten van de Rabo AZ foodtour. 

Na een quiz over gezonde voeding en weetjes over AZ hebben de leerlingen van groep 7-8 gevoetbald met de AZ-vedetten. Beide groepsleerkrachten stonden daarbij op het doel. Daarna verplaatste de aandacht zich naar de klas voor een kort vraaggesprek tussen de leerlingen en de AZ-spelers gevolgd door de introductieles van de Foodtour.

Op DURV! scholen is veel aandacht voor gezonde voeding, zo doet de school mee aan EU schoolfruit en staan de bidons met water dagelijks klaar op de tafels van de leerlingen. De Rabo AZ Foodtour sluit hier goed bij aan. Dat is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7-8, waarin voedsel en gezonde voeding centraal staan. Leerlingen duiken in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Zo leren ze op een leuke manier alles over voedsel en gezonde voeding. Van elke les maken de leerlingen een vlog, waarop gestemd kan worden. De winnaars van de vlogwedstrijd maken kans op een gezonde clinic bij AZ én zelfs op het bijwonen van een voetbalwedstrijd met de hele klas.