Alkmaarse studenten bedenken innovatief product: de FIFO-vuller!

08-12-2017, 15:31 | Lezersnieuws | Rens

Wij zijn De Vulploeg, een studentcompany opgericht door vijf studenten Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Inholland te Alkmaar. Tijdens de opleiding voeren de studenten het project Jong Ondernemen uit. Tijdens het project richten de studenten een organisatie en brengen een nieuw en innovatief product op de markt.

De Vulploeg is de bedenker van het product de FIFO-vuller. De FIFO-vuller is een hulpmiddel waardoor eenvoudig het koudste drankje uit de koelkast gepakt kan worden. Het idee voor de FIFO-vuller is ontstaan nadat op de verjaardag van een van de studenten een groot aantal flesjes bier uit de koelkast was gevallen. Een van de gasten op de verjaardag wilde namelijk een koud biertje uit de koelkast pakken. Echter was de koelkast net bijgevuld waardoor de koude biertjes onderin de stapel flesjes lagen. Bij het pakken van het flesje viel de stapel om.

Na dit voorval is de projectgroep na gaan denken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Het resultaat is de FIFO-vuller. Dit is een zak welke eenvoudig in de koelkast bevestigd kan worden. De flesjes worden aan de bovenkant bijgevuld. Doordat de flesjes vanzelf naar beneden zakken ligt het koudste flesjes altijd onderop. De FIFO-vuller is voorzien van een gat aan de onderkant van waaruit het flesje gepakt kan worden.

De naam FIFO-vuller stamt af van het FIFO-principe. FIFO is een bekende term binnen de detailhandel. Het betekent First In First Out. Het principe wordt toegepast bij producten met een beperkte houdbaarheidsdatum. Door ervoor te zorgen dat het product met de kortste houdbaarheid vooraan ligt wordt ervoor gezorgd dat deze als eerste gepakt wordt. Hiermee wordt verspilling door het weggooien van producten over datum verminderd. Met de FIFO-vuller wil de Vulploeg het FIFO-principe in elke koelkast bereikbaar maken. Meer informatie kunt u vinden op de website: https://devulploeg.ccvshop.nl/.