Alkmaarse kandidaten voor het waterschap

15-03-2019, 18:19 | Lezersnieuws | Rob

Het waterplatform Groen, Water & Land (lijst 1) is bij de waterschapsverkiezingen op 20 maart de lokaalste lokale partij. Net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen worden de lokale prtijen bij de waterschappen steeds belangrijker. Dat is ook vrij logisch, want er zijn geen liberale, socialistische of christendemocratische dijken, alleen dijken op hoogte. Praktisch inzicht en lokale kennis is binnen het waterschap belangrijker dan politieke ideologieën.

 

Het waterplatform Groen, Water & Land heeft binnen het waterschap, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, kandidaten uit alle regio's en dus ook uit de regio Alkmaar. Philippine Brouwer (nummer 4 op lijst 1) komt uit Uitgeest en Erna Sluis uit Alkmaar staat op de achtste plaats van lijst 1. Bart Slooten uit Koedijk, molenaar van de Grebmolen, staat op 23ste plaats van Groen, Water & Land en Eric Zwijnenberg uit Alkmaar en molenaar van de Wimmenumermolen neemt de 33ste plaats in.

 

Ook het aantal vrouwen op de lijst van Groen, Water & Land is uniek: van de 48 kandidaten zijn er 24 vrouwen, om-en-om op de lijst geplaatst. Daarmee is het ook de lijst met de meeste vrouwen in heel Nederland.