Techevent

22-10-2018, 09:31 | Lezersnieuws | Jolanda Jansen

Datum:

zaterdag 10 november 2018, 13:30 tot 18:00

Locatie:

Robonsbosweg 5
Rabobank
Alkmaar

Bezoekers kunnen kiezen uit een volledig programma met sprekers en workshops maar ook gewoon gezellig langskomen, rondkijken en meedoen aan een van de games. Het programma start met een hack-demo door een ethisch hacker. Hij laat zien hoe een beveiligingsonderzoek in zijn werk gaat en hoe hij ontdekte hoe hij een IOT-device kon overnemen. Daarna zijn er meerdere workshops met demo’s en laten de bedrijven de technische kant van producten zien. Voor ontwikkelaars, engineers, studenten of geïnteresseerden is dit de ultieme mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen van een van de Alkmaarse IT-bedrijven.

Natuurlijk is er ook aan de nodige ontspanning gedacht. Er zijn op het event meerdere games te vinden. Altijd al willen racen als Max Verstappen? Dat kan in de playseat! In deze stoel vergeet je alles om je heen en waan je je op het circuit in een auto met ronkende motor en gierende banden.Liever in de achtbaan? Dat kan ook met onze Oculus Rift VR-brillen. Of heb je zin in een uitdaging met een team? Dat kan met ‘Disarm the bomb’ Dit is een teamgame waarbij een van de spelers een VR-bril opzet en andere op de PC instructies krijgen om een bom zo snel mogelijk te ontmantelen. Daarnaast is natuurlijk ook de vertrouwde Super Nintendo aanwezig en kunnen bezoekers bij de stand van het bedrijf Herke een Nintendo mini winnen door het spel Super Mario Bros Speedrun te spelen.

Programma: 13:30 zaal open 14:00 Hack-demo 14:45 workshops: Security by design of Progressive Web Apps   15:45 workshops: Demo Datamodelleren en businesslogics of professionalisering: mens en code 16:45 Tweede spreker en borrel

Toegang tot het evenement is gratis, aanmelden kan via de website: itisalkmaar.nl.

Meer informatie Het Techevent is een initiatief van IT=Alkmaar. Onder de vlag IT=Alkmaar slaan negen Alkmaarse IT-bedrijven de handen ineen om Alkmaar op de kaart te zetten. De bedrijven Triple, Cyso, Nedvice-ICT, Herke ICT Group, Cloud2, Bluedesk, Betty Blocks, Create en SnelStart werken intensief samen met als doel laten zien wat Alkmaar op ICT gebied te bieden heeft, personeel aan te trekken en een betere afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt op te zetten.