• Het skatepark van CrossOverStad

    Eric minten
  • de dance battle

    Lucienne van de Stouwe

CrossOverStad festival

19-06-2018, 11:07 | Lezersnieuws | Tamara Roos

Datum:

zaterdag 30 juni 2018, 13:00

Locatie:

Noorderkade nvt
Noorderkade
Alkmaar

De tweede editie van CrossOverStad komt eraan! Op 30 juni neemt het jongste en meeste experimentele straatfestival van Alkmaar de Noorderkade weer over. Een openbare werkplaats waar jongeren street-art kunnen beleven, maken en tonen. Je vindt er een spannende mix tussen muziek, dans, graffiti, skaten, freerunning, poetry slam en theater op straat. Bij CrossOverStad gaat het niet alleen om kijken en genieten, maar ook om zelf uitproberen en het podium opstappen.
Het programma staat bomvol met jong talent uit de regio. Veel artiesten treden niet alleen op, maar geven ook workshops aan jongeren die nieuwsgierig zijn. De hele middag zijn er gratis workshops rappen, scratchen, beatboxen en meer. Er is een compleet skatepark met half-pipe, opgebouwd door de jongens van STRAAT!. Je kunt er nieuwe tricks leren, maar ook vrij komen skaten. Naast vele anderen zal DJ Dirtybeatz om 19:45 zijn draaiskills laten horen, maar jongeren die zelf willen leren hoe je dat doet kunnen ?s middags al een workshop van hem volgen. Meer bezig met beeldende kunst? Graffiti-kunstenaar Sascha de Wijn geeft autowrakken op het terrein een nieuwe look. Op het Stadsstrand word je ondergedompeld door ?sjoelpoezie? en spoken word door jonge taaltalenten onder leiding van Lonneke van Heugten. En gedurende de hele dag geven Videolab Alkmaar en het Filmhuis bezoekers de ruimte om eigen foto?s, videosnaps en teksten te uploaden op een groot LED-scherm in het festivalhart. Een belangrijke plek op CrossOverStad is weggelegd voor dansers die hun skills midden op straat durven laten zien. Naast individueel talent dat tijdens de dance-battle prijzen kan winnen, treden verschillende Alkmaarse dansgroepen op, zoals MOVES, DNA en Dentro. Om 15:00 en 16:00 is er een unieke dansvoorstelling te zien van MOVES, vanaf het balkon van de Stadskantine.

CrossOverStad is gratis toegankelijk en duurt van 13:00 ? 23:00. Voor het complete programma met alle artiesten, workshops en aanvangstijden kijk je op de Facebook-pagina van het festival; facebook.com/crossoverstad.