• Gedeelte van dak van AFAS Stadion ingestort

    ANP Foto

Onderzoeksraad buigt zich over instorten van dak AFAS Stadion: voorlopig geen duels in Alkmaar

ALKMAAR  De Onderzoeksraad voor Veiligheid houdt een verkennend onderzoek naar het deels instorten van het dak van het AFAS stadion van AZ in Alkmaar. Dat meldt de NOS. Het dak boven de Molenaarstribune kwam zaterdag naar beneden tijdens een storm. Niemand raakte gewond.

Algemeen directeur van AZ, Robert Eenhoorn gaf gisteren in een persconferentie een eerste reactie namens de club: "Dit heeft ons allemaal verrast. We zijn enorm geschrokken maar vooral blij dat er geen menselijk leed heeft plaatsgevonden. De komende dagen gaan we een onderzoek doen met experts op dit gebied. Pas als dat onderzoek is gedaan, kunnen we dieper op de zaak ingaan. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg."

Er worden in het stadion geen wedstrijden gespeeld als de situatie niet veilig is, liet Eenhoorn weten. "Zodra er meer duidelijk is over onze komende duels, zullen we dat zo snel mogelijk melden." AZ zit vandaag, zondag, met alle betrokken instanties en wil zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de speellocaties van de komende thuisduels. Het terrein van het AFAS Stadion van AZ is voorlopig niet toegankelijk. Zondag komt het elftal van AZ wel in actie: om 14.30 uur in een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. AZ zou donderdag 15 augustus (Europa League) en zondag 18 augustus (Eredivisie) in het AFAS Stadion in actie komen. 

Er was op het moment dat het dak instortte niemand aan het trainen in het stadion. Vanwege de harde wind werd elders binnen getraind. (Bron: AZ en ANP)

Label:

Stadion AZ