• Een leerling van de afdeling Haarmode in actie.

    Horizon College

Topopleidingen bij Horizon College

ALKMAAR De opleidingen Kapper en Schilderen van het ROC Horizon College zijn Topopleidingen. Dit meldt de Keuzegids mbo 2018. In deze gids worden mbo-opleidingen met elkaar vergeleken en is er een ranglijst. De afdeling Haarmode van het Horizon College staan in deze gids op de eerste plaats en ontvangt het kwaliteitszegel Topopleiding.

Ook de opleiding Schilderen van het Horizon College krijgen het predicaat Topopleiding. De redactie gebruikt voor de totstandkoming van de Keuzegids mbo verschillende bronnen, waaronder de JOB-monitor. Dit is een enquête van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs die onder mbo-studenten wordt afgenomen.

De afdeling Haarmode van het Horizon College, met opleidingen op de locaties Heerhugowaard en Purmerend, is blij met de eerste plaats in de Keuzegids. Han Weel, opleidingsmanager Haarmode Heerhugowaard: 'Het predicaat Topopleiding ontvangen wij nu voor het vierde jaar en ik ben trots op de teams vanwege de prestaties die zij geleverd hebben. Het is een erkenning voor alle inzet om een kwalitatief goede opleiding en adequate begeleiding te verzorgen. Theo van den Wijngaard, opleidingsmanager Haarmode Purmerend, vult aan: 'Dit structurele succes is een compliment voor de teams. In de doorontwikkeling van de kappersopleidingen blijven studenttevredenheid en een goede samenwerking met de branche belangrijke speerpunten om onze ambities waar te maken.'

Ook de schildersopleiding, gevestigd op de locatie Heerhugowaard, mag de titel Topopleiding een jaar lang voortzetten. Janny Martens, plaatsvervangend opleidingsmanager van de afdeling: 'We zijn er trots op dat wij voor het tweede jaar beloond worden met het predicaat Topopleiding. Het is een erkenning voor onze inspanningen bij de begeleiding van onze studenten en het bieden van een kwalitatief goede opleiding. Wij kunnen dat niet alleen, wij werken nauw samen met ESPEQ. We gaan door op de ingeslagen weg en blijven investeren om Topopleiding te blijven.'

Benieuwd naar deze twee Topopleidingen? Belangstellenden kunnen tijdens de Open Dag op donderdag 15 februari de opleidingen bezoeken.